داشتن بینی گوشتی در بین جمعیت جهان بسیار رایج است. نزدیک به 24 درصد جمعیت این مدل بینی را دارند. یکی از اصلی ترین و تاثیر گذار ترین عوامل در ظاهر و چهره فرد بینی او است، به همین علت بعد از جراحی بینی، شاهد تغییرات چشمگیری در چهره افراد هستیم. نتیجه بعد از جراحی بینی در همه افراد یکسان نیست و دلیل آن تفاوت در فرم بینی است.
ویژگی بینی های گوشتی و استخوانی
از نظر ضخامت پوست بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی پوست ضخیم تری دارند و از نظر ظاهری بینی های گوشتی دارای نوک بینی پهن و آویزان هستند. از نظر بافتی و غضروفی بینی های گوشتی دارای بافت و غضروف ضعیف تری هستند و کمبود غضروف و استخوان یکی از نشانه های بارز بینی های گوشتی است.
اما بینی های استخوانی از نظر ضخامت پوست، دارای پوستی نازک و منعطف هستند و به دلیل نازک بودن پوست بینی، جزئیات استخوانی از زیر پوست به وضوح قابل مشاهده است و اگر بخواهیم از نظر ظاهری بگوییم بینی های استخوانی بر روی پل بینی قوز دارند. بینی های استخوانی دارای بافت و غضروف قوی هستند.
چطور بفهمیم بینی گوشتی داریم؟
برای تشخیص بینی گوشتی، می توانید نوک بینی را کمی بین دو انگشت فشار دهید، سپس مقداری چربی از نوک بینی ترشح می شود که اغلب در بینی های استخوانی اتفاق نمی افتد. این ترشح چربی به این دلیل است که غدد سباسه فعال در بینی های گوشتی وجود دارد.
تفاوت رینوپلاستی بینی گوشتی در مقابل رینوپلاستی بینی استخوانی
رینوپلاستی یک جراح زیبایی بینی است که توسط آن بیماران می توانند ظاهر بینی خود را تا حد زیادی بهبود بخشند. رینوپلاستی می توانند هر دو بینی استخوانی و گوشتی را برای بیماران مختلف درمان کنند. با این حال، روش های مورد نیاز برای هر یک از این اشکال بینی متفاوت است. در ادامه می توانید تفاوت رینوپلاستی استخوانی و گوشتی را مشاهده کنید:
- • انجام رینوپلاستی بینی استخوانی برای جراحان آسان تر است.
- • هزینه جراحی بینی استخوانی ارزانتر از هزینه جراحی بینی گوشتی است.
- • ریکاوری مورد نیاز برای رینوپلاستی بینی گوشتی طولانی تر از رینوپلاستی بینی استخوانی است.
- • جراح می تواند جراحی بینی فانتزی روی بینی استخوانی انجام دهد، در حالی که قادر به انجام آن بر روی بینی های گوشت نیست.
- • تورم و کبودی بعد از رینوپلاستی گوشتی نسبت به استخوانی شدیدتر است.
- • تکنیک های مورد استفاده در هر جراحی متفاوت است. عمدتا از روش کاهش دهنده مانند کاهش چربی و پیوند غضروف در رینوپلاستی بینی گوشتی استفاده می شود. از سوی دیگر، در طی رینوپلاستی بینی استخوانی، از روش های ترمیمی استفاده می شود، مانند صاف کردن و تغییر شکل ساختار بینی.
- • در اکثر موارد برای انجام جراحی بینی استخوانی از روش جراحی بینی باز استفاده می شود. از سوی دیگر، رینوپلاستی بینی استخوانی بسته به شرایط بیمار با دو روش باز و بسته انجام می شود.
برای نمونه کارهای بیشتر می توانید به اینستاگرام دکتر علی منافی مراجعه کنید.
رینوپلاستی باز و بسته برای بینی های گوشتی و استخوانی
هر دو روش می تواند توسط جراحان در طی جراحی بینی گوشتی یا استخوانی انجام شود. با این حال، رینوپلاستی باز نتایج امیدوار کننده تری را برای بیماران دارای بینی های گوشتی ارائه می دهد، به این علت که بینی های گوشتی معمولا برای جذاب شدن تر شدن نیاز به گذاشتن وقت بیشتری هستند.
در حالی که هر دو هر دو جراحی بینی باز و بسته برای بیمارانی بینی استخوانی دارند رایج است. به عنوان یک اصل کلی، بیمارانی که برای رسیدن به ظاهر بینی مطلوب نیاز به تغییرات اساسی دارند، باید جراحی بینی را انجام دهند. همیشه این سوال برای بیماران ایجاد می شود که آیا باید جراحی بینی باز یا بسته انجام دهند. شما می توانید برای به دست آوردن اطلاعات دقیق از این دو روش باز و بسته روی آن ها کلیک کنید.
سپتوپلاستی بینی های گوشتی و استخوانی
سپتوپلاستی عمدتا برای اصلاح انحراف سپتوم در بیماران استفاده می شود. با پیشرفت های انجام شده در طی جراحی سپتوپلاستی، بیماران می توانند راحت تر از قبل نفس بکشند. مانند جراحی بینی، سپتوپلاستی به تفاوت هایی بین بینی های گوشتی و استخوانی توجه می کند. برای توجه شما، ما یک سپتوپلاستی بینی گوشتی و سپتوپلاستی بینی استخوانی را در زیر مقایسه کرده ایم:
- • سپتوپلاستی بینی گوشتی پیچیده تر سپتوپلاستی بینی استخوانی است.
- • قیمت سپتوپلاستی بینی گوشتی بیشتر از سپتوپلاستی بینی استخوانی است.
- • بیمارانی که سپتوپلاستی بینی گوشتی انجام داده اند باید در مقایسه با بیمارانی که بینی استخوانی داشته باشند اند، زمان بهبودی طولانی تری داشته تری باشند.
- • برای اثر بیمارانی که بینی گوشتی دارند، روش باز سپتوپلاستی توصیه می شود، در حالی که در سپتوپلاستی بینی استخوانی می توان هر دو روش باز و بسته را انجام داد.
نوک پیازی در بینی گوشتی و استخوانی
به طور کلی، نوک بینی پیازی برای اکثر بینی های گوشتی است. بینی های استخوانی می توانند نوک بینی پیازی داشته باشند، اما داشتن نوک بینی پیازی در افرادی که بینی های گوشتی دارند، بیشتر دیده می شود.
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی
یکی از تصوراتی که در ذهن افرادی که میخواهند بینی گوشتی خود را عمل کنند وجود دارد این است که عمل بینی گوشتی قابل برگشت است و بعد از عمل جراحی “بینی گوشتی” تغییر شکل میدهد یا اینکه این عمل بسیار سخت است.
در گذشته شاید به دلیل سنتی بودن این عمل و عدم استفاده از تکنیک های درست، امکان تغییر شکل بینی بعد از عمل وجود داشت که دلیلش جراحی به روش کاهش بافت بینی گوشتی بود که در این روش برای جراحی این نوع بینی ها از بافت بینی کاسته می شد که پس از عمل شاهد افتادگی نوک بینی ، به دلیل کاهش حجم زیاد غضروف و بافت بینی و بازگشت پذیری بینی بودیم.
با این روش در واقع بینی بعد از عمل دچار تغییر شکل میشد. اما امروزه با متد های جدیدی که در انجام این عمل پیاده میشود پزشکان این اطمینان را به بیماران میدهند که بینی پس از عمل جراحی تغییر نخواهد کرد.
در این نوع جراحی هدف کوچک کردن نوک بینی و ظرافت دادن به آن است به طوری که به غضروف های آسیب پذیر آن صدمه ای وارد نشود.
برای نازک تر کردن و فرم دادن به سر بینی باید چربی زیر بینی برداشته شود که اگر اینکار با دقت انجام نشود میتواند منجر به بد فرمی در ناحیه سر بینی شود.
در این روش از عمل جراحی بینی گوشتی تا حد امکان مقدار کمتری غضروف از بینی برداشته میشود و تنها در مواردی که غضروف ، فرم و قوس بینی را نا زیبا کرده باشد به تقلیل غضروف دست میزنند. و گاهی امکان دارد جراح برای تقویت غضروف در این عمل از غضروف گوش کمک بگیرد و به بینی پیوند بزند .
عمل بینی گوشتی بهتر است یا استخوانی ؟
برای خیلی از افرادی که در فکر عمل بینی خود هستند ، این سوال مطرح است که عمل بینی برای چه نوع بینی ای مناسب تر بوده و نتیجه دلخواه تری را به ارمغان می آورد؟
امروزه فرق چندانی بین این دو نوع عمل وجود ندارد. چراکه روش های جراحی پیشرفته شده و پزشکان به صورت تخصصی تری به انجام عمل جراحی می پردازند.
حتی عمل بینی های غضروفی نیز به راحتی قابل انجام است.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل به حالت قبل خود برمی گردد؟
در گذشته شاهد بودیم که برخی از عمل های زیبایی بینی پس از مدتی تغییر حالت می دادند. اما امروزه با تکنیک های پیشرفته ای که برای جراحی بینی در نظر گرفته شده است می توان گفت که هیچ تفاوتی بین عمل بینی گوشتی یا استخوانی وجود ندارد.
در واقع مهمترین موضوع در خصوص جراحی های بینی ضخامت پوست بینی است . هرچه ضخامت پوست بینی شما بیشتر باشد عمل راحتتری خواهید داشت. اگر پوست بینی بیش از حد نازک باشد کار را برای جراحی کمی دشوار می کند.
بینی استخوانی با نوک گوشتی
بسیاری از افراد فکر می کنند که بینی های گوشتی دارای قوز نیستند و اگر بینی کسی قوز داشته باشد حتما استخوانی است . درحالیکه چنین چیزی درست نیست و بسیاری از بینی های گوشتی نیز قوز دارند. ملاک تشخیص نوع بینی ضخامت پوست بینی است . اگر پوست بینی ضخیم باشد و غضروف کمتری داشته باشد ، بینی از نوع گوشتی است .
نتیجه عمل جراحی بینی گوشی و استخوانی
آنچه که فرم بینی بیمار را بعد از عمل مشخص می کند سلیقه خود بیمار و نوع بینی اوست. با توجه به نوع بینی پس از جراحی یک بینی طبیعی خواهید داشت.
در عمل بینی طبیعی جراح قوسی ایجاد نکرده یا قوس خیلی خفیفی ایجاد خواهد کرد. زاویه بین لب بالایی و نوک بینی به صورت 90 درجه در می آید که بسیار طبیعی خواهد بود.
در صورتی که سلیقه شخصی بیمار به گونه ای باشد که بینی فانتزی بخواهد جراح بر روی بینی قوسی ایجاد خواهد کرد .همچنین زاویه بین لب بالایی و نوک بینی در حدود 105 درجه خواهد بود.
نکته قابل توجه این است که بیمار با توجه به نوع بینی خود م یتواند درخواست فرم دهی داشته باشد یعنی بینی ها ی گوشتی دارای محدودیتهایی هستند که فرم دهی را محدود می کند.
نتیجه گیری
مردم معمولا بینی های خود را به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم بندی می کنند. این طبقه بندی هیچ مبنای علمی ندارد، اما جراحان از این اصطلاحات برای ارتباط بهتر با بیماران استفاده می کنند. تفاوت اصلی این نوع بینی ها ضخامت پوست روی بینی است. در حالی که پوست ضخیم بینی های گوشتی را می پوشاند، بینی های استخوانی پوست نازک تری دارند و لایه ای از چربی روی آن وجود دارد.
0 دیدگاه