عمل جراحی بینی یکی از آن عمل های است که بیمار باید تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد تا عمل انجام شود، چون در اکثر موارد این عمل به صورت سرپایی و یا بی حسی موضعی انجام نمی شود.
بیهوشی فرآیندی است فرد را پیش از انجام عمل جراحی به یک خواب موقت اجباری می برند تا درد های ناشی از عمل را احساس نکند. این عمل با دریافت داروی بیهوشی توسط تکنسین بیهوشی انجام می شود، در اکثر موارد ممکن است این دارو ها عوارضی را بعد از اتمام عمل جراحی بر جای بگذارد یا بدن بیمار به این دارو ها واکنش آلرژیکی داشته باشد.
همینطور جای آن دارد که بگوییم حساسیت به دارو های بیهوشی یکی از عوارضی است که ممکن است به صورت احتمالی بعد از عمل جراحی بینی برای فرد ایجاد شود.
* هر کدام از دارو های مذکور برای بیهوشی با توجه به سن، شرایط جسمی و روانی بیمار و همینطور طبق صلاح دید متخصص بیهوشی اعمال می شود.
تاثیر بیهوشی در عمل جراحی بینی
.همین عوارض و خطرات احتمالی دارو های بیهوشی سبب شده است تا افرادی که قصد انجام عمل بینی را دارند، با هراس از این عوارض نتوانند تصمیم نهایی در این مورد را بگیرند. اغلب این افراد تصور می کنند بیهوشی منجر به مرگ و دیگر آسیب های جدی به سلامتی شان می شود. اگر چه اغلب این ترس ها وسواس گونه و بیهوده است. اما کمی استرس برای چنین عمل های جراحی طبیعی است.
کبودی اطراف چشم ها بعد از عمل بینی یکی از مسائلی است که بعد از جراحی بینی ایجاد میشود. برای مطالعه بیشتر درباره علل کبودی اطراف چشم و روش های رفع آن این مقاله را بخوانید.
انواع بیهوشی
1. بی حسی موضعی
2. آرام بخش وریدی
3. بیهوشی عمومی
کدام نوع بیهوشی برای عمل جراحی بینی مناسب است؟
انتخاب نوع بیهوشی به تخصص تجربه و مهارت متخصص بیهوشی بستگی دارد. اما اغلب موارد مشاهده شده است که برای اعمال جراحی زیبایی از بیهوشی عمومی استفاده می شود.
دارو های بیهوشی که در جراحی بینی از آن استفاده می شود
سابقاٌ از دارو های که ریسک بیشتری داشت برای عمل جراحی بینی استفاده می شد، اما هم اکنون به مدد پیشرفت علم پزشکی دارو های با خطرات کم تر و بسیار ایمن تر در اتاق عمل جراحی بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته از دارو های به نام هالوتان، ایزوفلوران، آنفلوران برای بیهوشی بیمار کاربرد داشت، اما در حال حاضر در ایران از دارو های به نام پروپوفول، آترا کوریوم، فنتانیل، بهره مند می شوند.
آیا جراحی بینی درد دارد؟ برای مشاهده پاسخ کلیک کنید.
آیا احتمال مرگ در عمل جراحی بینی وجود دارد؟
در ابتدا با در نظر گرفتن این نکته که بیهوشی بی خطر هم نیست به پرسش فوق می پردازیم.
دریافت داروی بیهوشی در موارد نادری هم ممکن است منجر به مرگ فرد شود، البته این اتفاق در گذشته بیشتر بوده و با تلاش متخصصین این حوزه آمار مرگ و میر در اثر داروی بیهوشی به شدت کاهش یافته تا حدی که نزدیک به صفر است، پس جای نگرانی وجود ندارد و می توانید با در نظر گرفتن تمامی جوانب اقدام به عمل جراحی بینی کنید و بدون ترس و دلهره مزایا این عمل بهره مند شوید.
عوارض ناشی از بیهوشی کدام اند و چگونه تهدیدی جدی محسوب می شود؟
تداخلات دارویی: به عنوان یکی از خطرات بیهوشی در جراحی بینی است. چنانچه بیمار سابقه بیماری و مصرف دارو های خاصی را داشته باشد یا در حال مصرف دارو های باشد باید به جراح اطلاع دهد. در غیر این صورت با تداخلات دارویی مواجهه می شوند، که می تواند برای بیمار دردسر ساز شود.
این خطرات تهدیدی جدی برای فرد به ارمغان می آورد، اگر چه این خطرات بسیار کم هستند اما زمانی که تدابیر لازم قبل از عمل اندیشیده شود احتمال بروز این عوارض نزدیک به صفر می شود.
عوارض کوتاه مدت
- احساس تهوع
- سر گیجه و ضعف
- لزرش و سرمای شدید در بدن
- احساس درد در ناحیه عضلانی بدن
- کبودی
- سر درد
- خارش بدن
- اختلال در دفع ادرار
این عوارض کوتاه مدت بیهوشی پس از اتمام عمل جراحی به زودی با رعایت نکات و مراقبت های قبل و بعد از عمل برطرف خواهد شد و می توانید با خیالی آسوده به زندگی روزمره خود ادامه دهید.
عوارض بلند مدت
این عوارض به ندرت اتفاق می افتد و اکثر افرادی که عمل جراحی بینی را داشته اند این گونه عوارض را تجربه نکرده اند، در مورد افراد مسن و دارای بیماری های خاص رایج است و تا کنون موارد کمی از آن گزارش شده است.
• هذیان گویی: ممکن است در اثر بیهوشی به صورت بلند مدت این عارضه ایجاد شود.
• اختلال حافظه: یا به نوعی دیگر آلزایمر و فراموشی که افراد و اشخاص نزدیک به خود را تا مدتی به یاد نمی آورند..
دکتر علی منافی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی هستند و در انجام کلیه جراحی های پلاستیک بدن و صورت تجربه و تبحر بسیار بالایی دارند. در صورت تمایل به برقرای ارتباط می توانید با شماره های مطب 02188879941 و 02188879942 و 02188797882 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید
چه عواملی عوارض بیهوشی بعد از عمل جراحی را افزایش می دهد؟
سابقه وجود بیماری های در فرد کاندیدای عمل جراحی بینی شانس خطرات بیهوشی بعد عمل جراحی را افزایش می دهد.
- تشنج
- اضافه وزن
- پر فشاری خون
- دیابت
- مصرف مشروبات الکلی
- استعمال دخانیات
- مصرف هر گونه مواد مخدر
- حساسیت های دارویی
- بیماری های کلیوی
- بیماری های قلبی، ریوی
آیا امکان به هوش آمدن در حین عمل جراحی بینی وجود دارد؟
با توجه به تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده ایم که برخی از افراد علاوه بر ترس از جراحی و عوارض بیهوشی از به هوش آمدن در حین عمل هم می ترسند. نکته ای قابل تامل این است که به هوش آمدن در حین عمل حراحی یک پدیده ی نادر است.
متخصصین بیهوشی در تمام طول مدت عمل جراحی بر روند بیهوشی بیمار نظارت دارند و شرایط را تحت کنترل قرار داده اند و در صورت بروز چنین اتفاقی با استفاده از روش های گوناگون از به هوش آمدن بیمار جلوگیری می کنند.
اثرات بیهوشی بعد از عمل جراحی بینی
با داشتن اطلاعات و آگاهی کافی می توانید ترس و هراس ناشی از خطرات عمل جراحی بینی از خود دور کنید.
به تمامی دستور العمل های تکنسین بیهوشی عمل کنید تا خطراتی جدی متوجه شما نشود. توجه داشته باشید که قبل از عمل جراحی باید به صورت ناشتا وارد اتاق عمل شوید و بعد از اتمام عمل هم نباتید تا چند ساعت چیزی میل کنید این گونه عوارض ناشی از عمل جراحی کاهش می یابد.
0 دیدگاه