دکتر علی منافی 4 جراحی بینی 4 جراحی انحراف بینی
[wtr-time]

دسته بندی سایت دکتر علی منافی

آخرین دیدگاه ها

جراحی انحراف بینی

تیغه بینی یا سپتوم، که دیواره ایست متشکل از استخوان ها و غضروف، دو مجرای بینی را از هم جدا می کند. زمانی که از انحراف بینی صحبت می کنیم در اصل انحراف این تیغه بینی مدنظرمان است و زمانی این اتفاق می افتد که تیغه بینی به یک طرف حرکت کرده باشد. سپتوپلاستی نام جراحی اصلاح انحراف تیغه بینی است. با این نوع جراحی می توان به اصلاح تیغه بینی پرداخت و در نتیجه جریان هوا در بینی به راحتی عبور می کند.

برخی افراد با عارضه انحراف تیغه بینی به دنیا می آیند. ولی در برخی موارد این عارضه می تواند به صورت ثانویه و در طول یک آسیب یا ضربه رخ دهد. اکثر افرادی که به انحراف بینی مبتلا هستند یک مجرای بینی دارند که کوچک تر از مجرای دیگر است. این مورد می تواند منجر به اختلال در تنفس شود. دیگر علائم انحراف تیغه بینی شامل خونریزی از بینی و درد در ناحیه صورت است. جراحی تنها راه ترمیم انحراف تیغه بینی است.

آمادگی برای جراحی انحراف تیغه بینی

از بیمار خواسته می شود که از دو هفته قبل از جراحی از مصرف برخی داروهای خاص اجتناب کند. این داروها شامل آسپیرین، ایبوپروفن و دیگر داروهای رقیق کننده خون هستند. این اقدام به منظور کاهش خطر خونریزی اضافه در طول جراحی و بعد از آن است. در صورتی که به داروی خاصی حساسیت دارید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

در برخی موارد طی جراحی بیماران تحت بی حسی موضعی قرار می گیرند. به این ترتیب تنها ناحیه بینی و اطراف آن بی حس می شود. با این حال در اکثر موارد بیماران تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرند بدان معنا که در تمام طول جراحی کاملاً خواب هستند.

در صورتی که بیمار تحت بیهوشی قرار گیرد، شب قبل از جراحی بعد از نیمه شب هیچ خوراکی و آشامیدنی نباید مصرف شود. به این ترتیب چنانچه در طول جراحی و زمان بیهوشی بیمار حالت تهوع داشته باشد، از استفراغ و خفه شدن فرد پیشگیری می شود.

یکی از اعضای خانواده و یا دوستان خود را همراه با خود به محل جراحی ببرید تا بتوانید بعد از جراحی با وی به خانه بازگردید. بیهوشی عمومی می تواند منجر به گیجی فرد شود و فرد نمی تواند رانندگی کند. تا از بین رفتن کامل اثر مواد بیهوشی نباید رانندگی کنید.

قبل از جراحی معمولاً از بینی بیمار عکس هایی گرفته می شود. این عکس ها برای مقایسه های قبل و بعد از جراحی است و به بیمار کمک می کند تا تغییراتی که ایجاد شده را مشاهده کند.

جراحی سپتوپلاستی

سپتوپلاستی حدوداً به زمانی بین سی تا نود دقیقه نیاز دارد. زمان جراحی بستگی به میزان پیچیدگی شرایط دارد. فرد تحت بیهوشی کامل و یا بی حسی موضعی قرار می گیرد و این مورد بستگی به تصمیم پزشک و بیمار دارد.

در جراحی سپتوپلاستی برش هایی در یک طرف بینی ایجاد می گردد تا به تیغه بینی دسترسی پیدا شود. سپس بافت های مخاطی که نقش محافظتی تیغه بینی را دارند، بالا کشیده می شوند. سپس تیغه بینی یا همان سپتوم در موقعیت درستی قرار می گیرد. هرگونه استخوان و یا غضروف شکسته شده و خرد شده جدا می شود و در آخرین مرحله موقعیت بافت مخاطی تغییر می کند.

جراحی انحراف بینی
جراحی انحراف بینی

شاید نیاز به بخیه زدن در ناحیه تیغه بینی و بافت های داخلی باشد. پس از آن بخیه هایی برای بستن نهایی زده و روی بینی کاملاً پوشانیده می شود تا موقعیت جدید بینی تثبیت شود.

در صورتی که نیاز به عمل قوز بینی دارید برای اطلاعات بیشتر به صفحه آن مراجعه کنید.

خطرات احتمالی سپتوپلاستی

در برخی موارد نتیجه جراحی راضی کننده نیست و نیاز به انجام جراحی ثانویه است. از دیگر خطرات احتمالی مرتبط با این جراحی که البته بسیار نادر هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی
  • اسکار و جای بخیه
  • ایجاد سوراخ در تیغه بینی، که شکل یک حفره در تیغه بینی است.
  • تغییر در شکل بینی
  • تغییر رنگ پوست بینی
  • کاهش حس بویایی

خونریزی بیش از حد و عفونت هم از خطرات احتمالی هر جراحی است. بینی را تمیز نگاه دارید و دست های خود را مرتب بشوئید تا احتمال بروز عفونت را کاهش دهید. دکتر علی منافی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی هستند و در انجام کلیه جراحی های پلاستیک بدن و صورت تجربه و تبحر بسیار بالایی دارند. در صورت تمایل به برقرای ارتباط می توانید با شماره های مطب 02188879941 و 02188879942 و 02188797882 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر می توانید به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

دوران نقاهت بعد از جراحی انحراف تیغه بینی

جراحی انحراف تیغه بینی معمولاً به صورت سرپایی انجام می گیرد به نحوی که نیازی به بستری بیمار در بیمارستان نباشد. البته در برخی موارد نادر نیاز است که بیمار در بیمارستان بستری شود. ولی اکثریت بیماران همان روز جراحی می توانند به منزل بروند. بینی بعد از این جراحی متورم است و خونریزی و درد از جمله موارد طبیعی بعد از جراحی هستند.

معمولاً برای بیمار مسکن تجویز می شود تا بعد از جراحی مصرف کند. پانسمان بینی ظرف یک تا دو روز برداشته می شود.

بعد از جراحی انحراف بینی هم از بیمار خواسته می شود که داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین و ایبوپروفن مصرف نکند. این اقدام به منظور پیشگیری از خونریزی است.

برای چندین هفته بعد از جراحی از انجام فعالیت های بدنی سنگین خودداری کنید تا تورم کاهش یافته و اختلالی در روند ترمیم ایجاد نشود. اغلب فعالیت های ورزشی سنگین مانند دویدن، وزنه برداری و فعالیت های ورزشی تماسی نباید انجام گیرند. این فعالیت ها فشار خون را بالا برده و منجر به خونریزی های سنگین می شود. در ادامه به برخی نکات که دوران نقاهت را کوتاه تر می کنند اشاره می کنیم:

  • بالا قرار دادن سر هنگام خواب به منظور کاهش تورم
  • ندمیدن در بینی برای حداقل سه روز بعد از جراحی
  • پوشیدن لباس هایی که نیاز به پوشیدن از ناحیه سر ندارند و از جلو دکمه می خورند.

نتیجه جراحی انحراف بینی

زخم های ناشی از جراحی به سرعت درمان می شود و تنفس فرد در مدت زمان کوتاهی بعد از جراحی بهبود می یابد. با این حال پروسه کلی ترمیم می تواند کوتاه باشد. شاید برای ترمیم کامل غضروف و دیگر بافت های بینی نیاز به یک سال زمان باشد تا اینکه شکل نهایی بینی مشخص شود.

بسیاری از بیمارانی که تحت این جراحی قرار می گیرند معمولاً بعد از جراحی شاهد از بین رفتن علائم انحراف بینی می باشند. در برخی موارد نادر بافت های غضروف و بینی در طول زمان تغییر موقعیت می دهند و شاید مجرای بینی را مسدود کنند. بنابراین در این موارد نیاز است که جراحی ثانویه انجام گیرد و بینی و تیغه بینی دوباره اصلاح شود.

در مقاله مراقبت های بعد از جراحی بینی می توانید در این باره بیشتر بخوانید.

منبع : https://www.healthline.com/health/septoplasty

دکتر علی منافی جراح پلاستیک

دکتر علی منافی

دکتر علی منافی در اردبیل به دنیا آمده و تحصیلات خود را تا آخر دبیرستان در آن شهر گذراند. در سال 1357 با کسب رتبه برتر کنکور سراسری وارد دانشگاه علوم پزشکی شیراز شد و در سال 1367 فارغ التحصیل گردید و به دلیل رتبه ممتاز مستقیماً وارد دوره دستیاری جراحی (Residency) در دانشگاه شیراز شد و دوره دستیاری خود را از سال 1367 تا 1371 گذراند. به دلیل شناخت اساتید از ایشان از همان سال 1371 به عنوان عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز منصوب شدند

دکتر علی منافی جراح پلاستیک و زیبایی
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

12 دیدگاه ها
  1. سلام
    آیا انحراف بینی در نوجوانی یعنی همان بلوغ ممکن است؟ و بعد هم درست می شود؟

    پاسخ
    • سلام انحراف بینی در هر سنی ممکن است. اگر نیاز به جراحی باشه انجام میشه اگر نه با یسری روش های جایگزین جراحی درمان میشید

      پاسخ
  2. سلام
    اگر در بلوغ نوجوانی بینی قوز دار بشود بعدا درست می شود؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر نه متاسفانه فرم بینی در دوران بلوغ شکل می گیره و استخوان شکلش ثابت میشه

      پاسخ
    • سلام من دماغم انحراف داره میخواستم بدونم بعدازعمل جراحی دماغم فرم زیباتری پیدامیکنه

      پاسخ
  3. سلام و درود من 18سالمه و دماغم کمی کجه ینی بنظرم در بچگی ضربه خورده یکی از سوراخ های بینی ام از دیگری گشاد تره یعنی وقتی دستمو در بینی میکنم بنظرم اصلا فرمشون باهم متفاوته .مشکلات سینوزینی که اصلا داغونم کرده خلط پشت گلو هم دارم. گوشهام یه جوری بد میشه ودماغم بسته میشه اصلا بکلی اذیتم میکنه وقتی اب سرد یا دوغ میخورم.بنظرتون انحراف بینی دارم. کمکم کنید.یاعلی.اجرکم عندا….

    پاسخ
    • سلام و وقت بخیر انحراف بینی ممکنه باشه یا ممکنه مشکلات زمینه ای دیگری باشه باید حتما معاینه بشید

      پاسخ
      • سلام آقای دکتر
        انحراف بینی منظور خم شدنشه؟
        سن مناسب برا عمل زیبایی هم میتونید بگین لطفا

        پاسخ
  4. با سلام
    تشکر و قدردانی پاسخگوی کار خطیر این مردان بزرگ نیست .
    مردان بزرگی که تمام علم و استعداد و وجدان خود را بکار گرفته تا ما بتوانیم نفس راحتی بکشیم.
    درود.

    پاسخ
    • سلام و وقت بخیر. لطف دارید خیلی ممنونم از شما

      پاسخ
  5. سلام وقت بخیر
    تا چه مدت نباید بعد از عمل انحراف بینی ورزش کرد؟
    اگه طولانی مدتِ درزش سبک چطور؟ میشه انجام داد یا کلا ورزش ممنوعه؟

    پاسخ
  6. سلام آيا بعد از سيتوپلاستی می‌شود بینی را مانند عمل رینوپلاستی چسب زد؟

    0

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa_IRفارسی
Call Now Buttonتماس با پزشک