رینوپلاستی از دیگر نام های جراحی پلاستیک بینی می باشد. بعضی مواقع در صورتی که جراحی بینی توسط پزشک بی تجربه انجام گیرد، ممکن است مشکلاتی را در ساختار یا ظاهر بینی ایجاد کند. جراحی ترمیم بینی به اصلاح ساختار بینی و همچنین با تغییر شکل بینی به بهبود ظاهر آن بعد از جراحی اولیه کمک می کند. به بیان دیگر زمانی که در جراحی اولیه ساختار بینی به درستی اصلاح نشده و یا شکل بینی به طرز مناسبی تغییر نکرده باشد نیاز به انجام جراحی ترمیمی است. همچنین این جراحی ممکن است به عنوان سومین یا چهارمین بار هم انجام داده شود که این مورد بستگی به نظر پزشک دارد.
علت انجام جراحی ترمیمی بینی
در برخی موارد بعد از جراحی، تناسب خوبی بین بینی و دیگر اجزای صورت وجود ندارد. این مورد شاید به دلیل عدم بهبودی کامل (نامناسب) یا به کارگیری تکنیک های نادرست جراحی باشد.
ممکن است مشکلات ساختاری بینی در جراحی های پیشین رفع نشده باشد و یا مشکلاتی بعد از جراحی به وجود آمده باشد.
عمل جراحی ترمیم بینی به مراتب پیچیده تر از جراحی اولیه است. معمولاً جراحی بینی که برای اولین بار انجام می گیرد، بهترین زمان برای انجام تمام تغییرات زیبایی و ساختاری است. با این حال با بهره گیری از تکنیک های پیش رفته که توسط جراح پلاستیک بینی انجام می گیرد می توان بهترین نتیجه را در جراحی ترمیمی هم مشاهده کرد.
اهمیت انتخاب بهترین جراح ترمیم بینی
بهترین جراح ترمیمی بینی که در این زمینه آموزش های لازم را دیده است و تجربه بالایی دارد می تواند جراحی های ترمیمی بسیار پیچیده ای را انجام دهد و بهترین نتیجه را بگیرد.
همانند جراحی اولیه بینی در جراحی ثانویه بینی هم نیاز است که تمام انتظارات و اهداف بیمار مورد بحث و بررسی قرار گیرند و جراح توضیحات لازم را به بیمار بدهد تا نگرانی های فرد از بین برود. بررسی عکس های قبل از جراحی اولیه می تواند در برخی موارد کمک زیادی کند. جراح رینوپلاستی پرونده پزشکی فرد را مورد بررسی قرار می دهد و سوابق جراحی را مشاهده می کند. گرچه این موارد الزامی نیستند ولی می توانند به روند جراحی ترمیمی کمک کنند.
نحوه انتخاب بهترین جراح ترمیمی بینی
جراحی ترمیم بینی حساسیت های زیادی دارد که می بایست حتما پیش یک جراح باتجربه و ماهر انجام شود تا نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد. برای انتخاب یک جراح خوب به موارد زیر توجه کنید:
- نمونه کارهای پزشک مورد نظر خود را در اینترنت و شبکه های اجتماعی مشاهده کنید.
- نظر افرادی که قبلا پیش پزشک جراحی انجام داده اند را بپرسید و ببینید که از نتیجه عمل خود راضی هستند یا خیر.
- بهترین جراحان ترمیمی را پیدا کنید و لیستی از آن ها تهیه کنید.
- به مطب هر کدام از پزشکان بروید و از مراجعه کننده ها میزان رضایتشان نسبت به نتیجه جراحی را بپرسید.
- از این موضوع مطمئن شوید که مشکل شما توسط پزشک قابل درمان است.
مشکلات شایع در جراحی ترمیم بینی
- انسداد مجراهای بینی
- افتادگی غضروف و استخوان های بینی
- ظاهر مصنوعی برای بینی
- افتادگی نوک بینی
- تقارن نامناسب بینی
البته تمامی این موارد در صورتی اتفاق می افتند که به یک جراح بینی ترمیمی نامناسب که تجربه خوبی در این زمینه ندارد مراجعه شود.
روند جراحی ترمیم بینی
تغییراتی که طول جراحی ترمیمی انجام می شود می تواند با تکنیک های جراحی بسته یا باز انجام گیرند. در صورتی که نیاز به ایجاد تغییرات ساختاری وسیعی باشد از تکنیک جراحی باز استفاده می شود چرا که جراح روی بینی تسلط کافی دارد. ولی اگر تنها نیاز به اصلاحات جزئی باشد می توان با تکنیک بسته هم جراحی را انجام داد، به این صورت دوره نقاهت به مراتب کوتاه تر می شود.

بهترین دکتر ترمیم بینی
کدام روش جراحی بینی بهتر است؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت اگر قصد جراحی بینی به روش بسته را دارید، چند مشکل عمده در این روش وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- چون هیچ برشی روی بینی داده نمی شود، در نتیجه جراح دید محدودی دارد و به خوبی نمی تواند به ساختار بینی دسترسی داشته باشد.
- در روش بسته امکان تغییرات روی بینی کاملا محدود است.
- در جراحی بسته امکان خطا توسط پزشک بیشتر است.
البته این جراحی علاوه بر مشکلاتی که دارد از مزایایی هم برخوردار است:
- در روش جراحی بسته کمتر به بافت بینی آسیب وارد می شود.
- مراقبت های بعد از جراحی بینی به روش بسته، به نسبت جراحی باز کمتر است.
در حالت کلی باید بگوییم که جراحی بینی ترمیمی به نسبت بار اول، از پیچیدگی های بیشتری برخوردار است و به همین دلیل پروسه جراحی سخت تر می شود. بنابراین جراحی بینی به روش باز بهتر است چرا که درصد خطای پزشک کمتر و تغییرات روی بینی به شکل اصولی انجام می شود.
طول مدت جراحی ترمیمی بینی
زمان مشخصی را برای جراحی ترمیمی بینی نمی توان مشخص کرد، چرا که این جراحی از پیچیدگی های زیادی برخوردار است، ولی به طور معمول این جراحی 3 تا 4 ساعت زمان می برد در حالی که جراحی اولیه یک ساعت و نیم تا 2 ساعت زمان می برد.
آیا تجربه جراح در روند ترمیم بینی تاثیرگذار است؟
جراحی ترمیم بینی در مقایسه با جراحی اولیه، سخت تر است. اگر جراحی اولیه توسط پزشکی دیگر انجام شده باشد می توان گفت که جراحی دوم برای جراح از سختی و پیچیدگی های بیشتری برخوردار است، چرا که هر پزشک از روش خاصی برای جراحی استفاده می کند. پس حتما باید برای جراحی به یک پزشک با تجربه در این زمینه مراجعه کنید تا نتیجه خوبی را به همراه داشته باشد.
تغذیه بعد از ترمیم بینی
نوع تغذیه شما بعد از جراحی بسیار اهمیت دارد، چرا که تغذیه مناسب باعث می شود دوره نقاهت هموارتر شود و عوارض جانبی کاهش یابد. همین موضوع منجر شده تا از جراحی نتیجه مطلوبی گرفت.
بعد از اینکه مرخص شدید حتما غذاهای نرم مثل پوره سیب زمینی، سوپ مرغ و … مصرف کنید. همچنین به این نکته توجه کنید، غذاهایی که ادویه زیاد دارند مصرف نکنید. همچنین نمک را از وعده های غذایی خود حذف کنید یا تا جای ممکن کاهش دهید.
برای اینکه روند بهبودی سریع تر طی شود از سبزیجات و میوه ها که سرشار از ویتامین و مواد مغذی هستند استفاده کنید.
مراقبت های بعد از جراحی ترمیم بینی
- تا 2 هفته بعد از جراحی از استعمال دخانیات خوداری کنید.
- از مصرف داروهای ضد التهابی، رقیق کننده خون و مکمل های گیاهی به مدت 2 هفته خودداری کنید.
- زمان استراحت و خواب به پشت (طاق باز) بخوابید و به هیچ وجه بینی نباید با بالشت برخورد داشته باشد.
- اگر احساس عطسه داشتید حتما با دهان باز این کار را انجام دهید.
- از پایین نگه داشتن سر برای مدت طولانی اجتناب کنید.
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید (حداقل به مدت 2 هفته)
- بعد از جراحی حداقل به مدت یک ماه نباید از عینک استفاده کنید. در صورت لزوم از لنر کمک بگیرید.
- در زمان استراحت خود زمانی که می خواهید به گوشی نگاه کنید، به هیچ وجه آن را مقابل صورت قرار ندهید تا روی بینی نیفتد.
- حتما از چسب بینی در محیط های شلوغ استفاده کنید تا ضربه ای به بینی وارد نشود.
- برای کاهش تورم از کیسه یخ استفاده کنید و آن را روی گونه ها و یا پیشانی خود قرار دهید.
- باید در زمان خواب سر بالاتر از سطح بدن قرار داده شود چرا که منجر به خونرسانی بهتر می شود.
- از مالیدن بینی و همچنین فشار وارد کردن به آن اجتناب کنید.
آیا ممکن است در صورت عدم رضایت، جراحی بینی برای بار سوم هم انجام شود؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت که بله این امکان وجود دارد که فرد از جراحی دوم نیز احساس رضایت نداشته باشد، یا ممکن است دچار مشکلات تنفسی شده باشد یا مشکلات قبلی کاملا حل نشده باشند. در این صورت نیاز به جراحی سوم است ولی برخلاف بار اول و دوم پیچیدگی و مشکلات جراحی بیشتر می شود.
یعنی ممکن است که پوست به استخوان بینی بچسبد و حتی زمان بلند کردن پوست از روی بینی دچار پارگی شود. پس با توجه به نکات گفته شده برای جراحی بینی برای بار سوم، باید نزد یک پزشک باتجربه و ماهر مراجعه کنید.
بهترین زمان برای جراحی بینی ترمیمی
برای انجام جراحی بینی ثانویه بهترین زمان یک سال بعد می باشد، شاید این زمان برای شما بسیار طولانی باشد ولی طی این مدت بینی به یک ثبات نسبی رسیده و شاید نیازی به جراحی مجدد نداشته باشد. برعکس ممکن است بعد از اینکه تورم بینی از بین رفت نواقص آن کاملا مشخص شود.
اگر خیلی زودتر از این زمان می خواهید ترمیم بینی را انجام دهید باید گفت که مشکلات به طبع بیشتر می شود. چرا که بینی به طور کامل ترمیم نشده است. قبل از ترمیم کامل خون رسانی کمتر است و حتی ممکن است خطرات جبران ناپذیر و حتی برگشت ناپذیری را به همراه داشته باشد.
هدف از جراحی ترمیم بینی
- ایجاد مشکلات تنفسی در فرد که ناشی از جراحی اول است.
- فرورفتگی بیش از اندازه در بینی که ناشی از بریدن بیش از بافت بینی است.
- فاصله زیاد میان سوراخ های بینی
- انحراف بینی
- بزرگ بودن بینی حتی بعد از عمل اول
- ظاهر غیر طبیعی بینی
- افتادگی نوک بینی
- باریک شدن بیش از حد نوک بینی
- بروز اسکار (داخلی و خارجی)
- عدم تقارن میان پره های بینی (بالا و پایین بودن)
منبع : https://www.rhinoplastysociety.org/secondary-rhinoplasty/
آخرین دیدگاه ها