دکتر علی منافی 4 عملیه الانف 4 جراحة الاورام الحميدة
[wtr-time]

آخرین دیدگاه ها

جراحة الاورام الحميدة

پولیپ بینی از رشد غیر متعادل سلول‌های مخاط بینی در یک بخش ایجاد می‌شود. پولیپ‌های بینی توده‌هایی هستند که در تقاطع بینی ، گونه و چشم ها ایجاد شده در تنفس فرد اختلال ایجاد می‌کنند. برخی افراد بدون آن که سرما خورده باشند از گرفتگی و کیپ بودن مسیر تنفسی خود رنج می‌برند. دلیل آن می‌تواند رشد و وجود پولیپ‌ها در مجرای تنفسی بینی آنها باشد. پولیپ‌ها توده‌های خوش خیمی هستند که در دیواره داخلی بینی و در بخش سینوس پارانیزال رشد می‌کنند. جالب است بدانید بیشتر افراد به پلیپ بینی مبتلا هستند و آن را در مجرای بینی خود دارند. اما ممکن است اندازه آن کوچک باشد و برای فرد مشکلی ایجاد نکند. در برخی نیز اندازه آن بزرگ شده و راه تنفس فرد را مسدود می‌کند.

افراد در سنین مختف می‌توانند پولیپ بینی را تجربه کنند و مردان 4 برابر بیشتر از زنان به پولیپ بینی مبتلا می‌شوند. وجود برخی عوامل در افراد احتمال ایجاد پولیپ‌ها را در بینی افزایش می‌دهد. علاوه بر ژنتیک، آسم، تب یونجه، آلرژی، عفونت‌های سینوس و در برخی موارد حساسیت دارویی می‌تواند افراد را مستعد ایجاد پولیپ در بینی کند. پولیپ بینی می‌تواند باعث خشک شدن مجاری تنفسی شود.

علائم و تشخیص پولیپ بینی

نکته‌ای که در رابطه با پولیپ‌های بینی وجود دارد این است که عصب ندارند و در هر اندازه‌ای که باشند، شما هرگز وجود آنها را در بینی خود احساس نمی‌کنید. پس از کجا به وجود پولیپ‌ها پی می‌بریم؟

پولیپ اگر بزرگ شود برای فرد مشکلاتی ایجاد می‌کند. این مشکلات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عدم تنفس صحیح به علت انسداد بینی
  • گرفتگی دائمی بینی (به طوری که در بیشتر مواقع فرد مجبور است از راه دهان تنفس کند)
  • خروپف هنگاه خواب
  • آبریزش بینی و کاهش احساس بویایی
  • احساس فشار در ناحیه پیشانی و صورت

در صورت داشتن این علائم که حالتی شبیه سرما خوردگی ایجاد می‌کند، به پزشک مراجعه کنید تا برای تشخیص پولیپ آزمایشات لازم تجویز شود. برای تشخیص پولیپ بینی می‌توان از دستگاه‌های تصویر برداری مثل سی تی اسکن، یا آندوسکوپی یا تست‌های آلرژی استفاده کرد. در روش تصویر برداری از بینی می‌توان مشکلات دیگر بینی مثل کج بودن تیغه بینی و موارد دیگر را نیز نشاهده کرد.

آیا درمورد جدید ترین روش های جراحی بینی می دانید؟

درمان پولیپ الأنف

همانطور که گفته شد پولیپ‌ها می‌توانند کوچک باشند و مشکلی ایجاد نکنند. یکی از درمان‌های موثر پولیپ بینی درمان عامل به وجود آورنده آن است. برای مثال کنترل آلرژی، درمان سینوزیت و درمان سینوس می‌تواند از رشد مجدد پولیپ‌ها جلوگیری کند. دارو درمانی و جراحی نیز از روش‌های درمان پولیپ‌ها هستند. به علت قابل بازگشت بودن پولیپ‌ها، معمولا جراحی توصیه نمی‌شود و دارو درمانی گزینه بهتری است.

در دارو درمانی با معاینه پزشک و با توجه به اندازه و شرایط پولیپ از اسپری‌ها و دارو ها استفاده می‌شود. ماده اصلی بکار رفته در دارو ها و اسپری‌ها کورتیکواستروئید است که خاصیت ضد التهاب دارد و برای کاهش تورم و التهاب استفاده می‌شود. با مصرف این داروها اندازه پولیپ‌ها تاحدود زیادی کوچک شده و گاها از بین می‌روند. قطره‌های بینی نیز برای درمان وجود دارند اما بنا به دلایلی استفاده زیاد از قطره‌های بینی توصیه نمی‌شود.

اگر پزشک مصرف داروهای کورتیکو استروئید بینی را به شما توصیه کند و با مصرف این داروها بهبودی در علائم بیماری مشاهده نشود، ممکن است برای شما از داروهای کورتیکو استروئید خوراکی استفاده گردد. مصرف این داروها اغلب با عوارض جانبی خطرناک همراه است و به همین خاطر پزشک احتمالاً مصرف این داروها را برای یک دوره زمانی کوتاه توصیه می کند. در صورتی که پس از مصرف داروهای کورتیکو استروئید خوراکی بهبودی در علائم مشکل ایجاد نشود، پزشک احتمالاً از نمونه برداری یا برداشتن پولیپ بینی با عمل جراحی استفاده خواهد کرد.

جراحة الاورام الحميدة

اگر درمان دارویی، پولیپ بینی را کوچک یا از بین نبرد، ممکن است برای برداشتن پولیپ‌ها و اصلاح مشکلات سینوس‌ها که آنها را مستعد التهاب و ایجاد سینوس می‌کند، به جراحی آندوسکوپی نیاز داشته باشید. در این جراحی، جراح یک لوله کوچک با یک لنز بزرگ‌نمایی یا یک دوربین کوچک (آندوسکوپ) را در سوراخ‌های بینی شما وارد و آن را به داخل حفره‌های سینوسی هدایت می‌کند.

جراح از ابزارهای کوچکی برای برداشتن پولیپ‌ها و دیگر موادی استفاده می‌کند که جریان مایعات را از سینوس‌ها مسدود می‌کنند. همچنین جراح گاهی اوقات منافذی که از سینوس‌ها به مجرای بینی منتهی می‌شود را ممکن است بزرگ کند.

برای پولیپ‌های بزرگ‌تر واقع در جلوی بینی، پزشک ممکن است بتواند آنها را با استفاده از ابزاری به نام میکرودبریدر خارج کند. هم‌زمان مواد شل شده را از بین می‌برد (بافت را برمی‌دارد) و ساکشن می‌کند. به طور متناوب، پزشک پولیپ‌ها را با استفاده از چنگک‌های کوچک برمی‌دارد. به این فرآیند پولیپکتومی داخل بینی می‌گویند. برای پولیپ‌هایی که اندازه بسیار کوچک، گسترده‌تر و عمیق‌تر در حفره بینی شما قرار دارند، یا از راه‌های دیگر پیچیده‌تر هستند، نیاز به پولیپکتومی بینی در اتاق عمل با بیهوشی است.

جراحی آندوسکوپی معمولا بصورت سرپایی انجام می‌شود. پس از آن احتمالا از اسپری بینی کورتیکواستروئیدی برای جلوگیری از عود پولیپ بینی استفاده خواهید کرد. پزشک شما استفاده از شستشوی آب نمک (سالین) را برای بهبود پس از جراحی توصیه خواهد کرد.

برای اطلاع از دلایل انجام رینوپلاستی این مقاله را بخوانید

عوارض عمل پولیپ بینی

خطرات این جراحی بسیار نادر است. اما می‌تواند شامل آسیب به کره چشم یا مغز و تغییرات دائمی در حس بویایی شما باشد. البته جراحی پولیپ بینی آسان است ولی بهتر است مانند هر عمل دیگر از عوارض آن اطلاع داشته باشید.

معمولا بعد از یک هفته به روال عادی خود باز می‌گردید. اما بهبودی کامل یک ماه طول می‌کشد. در این مدت چندین بار به پزشک خود مراجعه کنید. حتی زمانی که جراحی موفقیت‌آمیز داشته باشید، پولیپ تمایل به رشد مجدد دارد. یک مطالعه کوچک اما طولانی مدت نشان داد که 12 سال پس از انجام جراحی، تقریبا 80 درصد از افراد دوباره به آن مبتلا شده‌اند.

برای بدست آوردن نتایج خوب و جلوگیری از عوارض عمل، دستورات پزشک را دنبال کنید و به برنامه درمانی خود پس از جراحی پایبند باشید. این به شما کمک می‌کند از یک عمل دیگر جلوگیری کنید یا آن را به تاخیر بیندازید.

مراقبت‌های بعد از جراحی پولیپ بینی

بعد از جراحی پولیپ بینی مواردی وجود دارد که می‌توا‌ند با رعایت آنها از بازگشت پولیپ بینی جلوگیری کرد. همچنین به منظور تسریع روند درمان رعایت برخی نکات کمک کننده است. پس از جراحی از ورود هوای آلوده و غلیظ به مجرای تنفسی جلوگیری کنید. بدین منظور از مصرف دخانیات تا دو هفته بعد از جراحی خود داری کنید. همچنین از قرار گرفتن در هوای آلوده و گرد و خاک اجتناب کنید. فعالیت‌های سنگین و مصرف نوشیدنی داغ باعث خونریزی از بینی می‌شود. در این مدت سعی کنید سر خود را پایین نیندازید در هنگام خواب سرخود را بالاتر از بدن قرار دهید.

پانسمان‌های بینی چند ساعت پس از جراحی برداشته می‌شود و با تشخیص پزشک بیمار می‌تواند مرخص شود. پس از جراحی برای خارج کردن لخته‌های خون از بینی تا چند روز بینی خود را با سرم شست و شو بشویید.

آیا می‌توان همزمان با جراحی پولیپ جراحی زیبایی بینی نیز انجام داد؟

درصورت کوچک بودن پولیپ‌ها می‌توان جراحی پولیپ و عملیه الانف را با هم انجام داد. اما در صورت بزرگ بودن آنها این کار توصیه نمی‌شود چراکه به علت بازگشت پولیپ‌ها احتمال تغیر شکل بینی وجود دارد.

کلام آخر

پولیپ بینی یک زائده خوش خیم و اشک مانند در محل حفره سینوس یا مسیر هوای بینی است. در بعضی افراد پولیپ به شکل انگورهای پوست کنده کوچک مشاهده می شود. پولیپ در نتیجه مسائل مختلف ایجاد می شود.ورم طولانی مدت بافت بینی، سینوزیت مزمن، آلرژی، تنگی نفس یا آسم، و نیز در نتیجه عوارض جانبی مصرف بعضی داروهای خاص.حساسیت به قارچ‌ها،فیبروز کیستی نیز از علل ابتلا به پولیپ بینی است.

دکتر علی منافی جراح پلاستیک

الدکتور علی منافی

دکتر علی منافی در اردبیل به دنیا آمده و تحصیلات خود را تا آخر دبیرستان در آن شهر گذراند. در سال 1357 با کسب رتبه برتر کنکور سراسری وارد دانشگاه علوم پزشکی شیراز شد و در سال 1367 فارغ التحصیل گردید و به دلیل رتبه ممتاز مستقیماً وارد دوره دستیاری جراحی (Residency) در دانشگاه شیراز شد و دوره دستیاری خود را از سال 1367 تا 1371 گذراند. به دلیل شناخت اساتید از ایشان از همان سال 1371 به عنوان عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز منصوب شدند

دکتر علی منافی جراح پلاستیک و زیبایی
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

1 تعليق
  1. سلام دکتور
    دماغ من پولیپ متوسط دارد و همچنان ترشعات (بلغم) از دماغ و گلو باعث شده تا همواره این ترشعات را از دهن خارج کنم
    میخواهم توسعه شمارا در زمینه داشته باشم
    ممنون میشم
    با احترام

    الرد
إرسال تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

arالعربية
Call Now Buttonتماس با پزشک