دکتر علی منافی 4 جراحی بینی 4 نحوه عمل بینی

نحوه عمل بینی

به طور کلی کاندیداهای عمل جراحی بینی باید از نظر رشد جسمانی مراحل بلوغ جسمی را سپری کرده باشند. نوجوان و بزرگسالانی که همچنان در حال رشدند احتمال دارد ظاهر بینی و عملکرد آن را تغییر دهند. تنها استثنا این مورد کودکان شکاف کام هستند که در کودکی جراحی میشوند. علاوه بر این موارد افرادی که خواستار جراحی بینی هستند باید از نظر سلامت جسمانی در وضعیت قابل قبولی باشند و سیگاری نیز نباشند زیرا خطر عفونت و آسیب بافتی وجود دارد.

قبل از جراحی

قبل از مشخص کردن زمان دقیق جراحی با جراح خود در مورد میزان و درصد موفقیت جراحی خود صحبت کنید. قبل از جراحی باید آزمایشات لازم در زمینه های زیر انجام شود:

تاریخچه پزشکی

مهمترین نکته، هدف شما از جراحی بینی است. سپس سابقه داشتن شکستگی بینی، جراحی های قبلی، اختلالاتی همچون هموفیلی و.. که باید با پزشک مطرح کنید.

آزمون جسمانی

آزمایشات کامل مراجعه کننده مثل تست خون، معاینه فیزیکی صورت و بینی به طور دقیق نیز انجام میشود. معاینه فیزیکی باعث مشخص شدن ضخامت پوست و ارزیابی قدرت غضروف ها خواهد شد زیرا، این موارد نتایج جراحی را قطعا تحت تاثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این در تست فیزیکی به بررسی اثر جراحی بینی  روی تنفس فرد نیز پرداخته خواهد شد.

نحوه-عمل-بینی

نحوه-عمل-بینی

عکسبرداری

از زوایای مختلف از بینی شما عکس‌برداری خواهد شد تا محل تغییرات برای پزشک و شما مشخص باشد و اهداف اولیه عمل بینی روی این عکسها مشخص میشود.

انتظارات شما از جراحی

انتظارات خود را از عمل جراحی بینی با پزشک خود مطرح کنید تا مشخص شود چه بخشی از آنها قابل انجام و چه بخشی از آن قابلیت اجرا ندارد. در صورتی که چانه کوچکی دارید ممکن است نیاز باشد تا جراحی یا تزریق ژل به منظور متناسب سازی چانه با سایر اجزای چهره کنید زیرا چانه هایی که فرم کوچکی دارند این توهم را به وجود می‌آورند که اندازه بینی بزرگ است.

قبل از جراحی حتما از کسی بخواهید که پس از جراحی شما را همراهی کنید زیرا عوارض ماده بیهوشی گیجی، کندی واکنش‌ها و عدم تصمیم گیری به موقع است

دارو و رژیم غذایی

قبل و بعد از جراحی از مصرف مسکنها و رقیق کننده خون پرهیز کنید و فقط داروهایی که جراح برای شما تجویز کرده یا تایید کرده مصرف کنید. از داروهای طب سنتی نیز استفاده نکنید و اگر سیگاری هستید موقتا سیگار را کنار بگذارید، زیرا سیگار علاوه بر کند کردن روند ترمیم زخم، احتمال عفونت شما را بعد از جراحی بالا میبرد.

روند جراحی بینی

در نظر بگیرید که به علت تفاوت افراد هر جراحی نیز روند و مراحل خاص خود را دارد زیرا شکل و هدف جراح بسته به هر فرد ممکن است متفاوت باشد.

در طول جراحی

عمل بینی در کشور ما با بیهوشی کامل انجام میشود هر چند در برخی کشورها ممکن است با بی حسی موضعی نیز انجام شود. جراحی ممکن است از یک ساعت تا چندین ساعت به طول بینجامد. جراح ممکن است تغییرات بینی فرد را از طریق برش کوچکی زیر تیغه بینی و برش بین دو سوراخ بینی انجام دهد. استخوان بینی و غضروف زیر بینی به شیوه های مختلفی توسط جراح میتوانند تغییر یابند. بسته به این که چه میزان از بینی نیاز به حذف و اضافه شدن از نظر بافتی دارد جراح از غضروف های درونی بینی یا لاله گوش استفاده میکند.

*هر چند برای تغییرات بزرگتر از غضروف دنده، ایمپلنت یا از استخوانهای سایر نواحی بدن بهره میبرد. بعد از انجام تغییرات جراح پوست بینی را به جای قبلی برگردانده و بخیه میزند. اگر تیغه بین سوراخ های بینی فرد شکسته یا انحراف داشته باشد یکی از اهداف جراحی اصلاح آن است تا تنفس فرد بهبود پیدا کند. بعد از جراحی فرد در اتاق ریکاوری خواهد بود و اگر مشکل دیگری نباشد همان روز یا روز بعد مرخص می‌شوید.

فرآیند پس از عمل بینی

در منزل سر خود را با دو یا سه بالش بالاتر قرار دهید زیرا به هر میزان که سر از قلب بالاتر باشد، شدت التهاب و ورم بینی و صورت کمتر خواهد بود. برای خارج شدن از تخت حتما کمک بگیرید و در صورتی که احساس یبوست داشتید از ملین های خفیف استفاده کنید. کبودی و ورم بینی، لب بالا و اطراف چشمها تا چندین روز طبیعی است. بین 7 تا 10 روز این ورم کاهش می­یابد. استفاده از کیسه آب سرد روی صورت و چشمها از حجم این التهاب و ورم می­کاهد. علاوه بر این درد این ناحیه با این کار کاهش پیدا میکند و برخی مراجعه­کنندگان حتی از سبزیجات یخ­زده به عنوان پک آب سرد استفاده میکنند. گچ بینی پس از یک هفته از روی آن برداشته میشود. اضافه بر این خونریزی خفیف تا متوسط از بینی نیز طبیعی است و تدریجا کاهش پیدا میکند. پانسمان زیر بینی که برای جذب این خون میباشد در 24 ساعت اول پس از جراحی شاید هر یک ساعت تعویض شود. پس از چند روز دیگر نیازی به این پانسمان زیر بینی نخواهید داشت. پس از عمل بینی از آسپرین و داروهای شبه آن، داروهای ضد استروئیدی یا ضد التهابی مثل آدویل تا 3 هفته پس از عمل بینی استفاده نکنید.

پس از عمل بینی بهتر است غذاهای سبک، خنک و نیمه­جامد استفاده کنید و در روزهای اول از آشامیدن مایعات داغ پرهیز کنید.  پس از جراحی در مصرف مواد غذایی تا جای ممکن دقت کنید و به هیچ وجه پرخوری نکنید زیرا یکی از عوارض گاز بیهوشی تهوع و استفراغ است. پس از عمل بینی برای شما آنتی­بیوتیک تجویز میشود که باید تا انتها مصرف کنید. در برخی موارد وایکودین یا داروهای استروئیدی نیز تجویز میشود که در هر صورت دارویی که پزشک برای شما تجویز کرده را تا انتهای دوره آن مصرف کنید و خودسرانه آن را قطع نکنید. تنها در صورت بروز حساسیت نسبت به داروها به پزشک خود اطلاع دهید و هیچ داروی دیگری را بدون اطلاع پزشک خود مصرف نکنید.

در چه صورت پس از عمل بینی به سرعت با پزشک خود تماس بگیریم؟

  1. به طور ناگهانی حجم خونریزی بینی شما افزایش یابد که با یخ و فشار و بالا بردن سر نیز کاهش نیابد.
  2. تب بالاتر از 38.5 درجه که با وجود مصرف مایعات و داروی تب بر نیز کاهش نیابد.
  3. درد تیر کشنده دائمی در سر که با مسکن نیز بهتر نمیشود.
  4. افزایش قرمزی و التهاب بینی و چشمها

منابع:

  1. medicinenet.com/rhinoplasty/article.htm
  2. utswmed.org/medblog/rhinoplasty-nose-job/
دکتر علی منافی جراح پلاستیک

دکتر علی منافی

دکتر علی منافی در اردبیل به دنیا آمده و تحصیلات خود را تا آخر دبیرستان در آن شهر گذراند. در سال 1357 با کسب رتبه برتر کنکور سراسری وارد دانشگاه علوم پزشکی شیراز شد و در سال 1367 فارغ التحصیل گردید و به دلیل رتبه ممتاز مستقیماً وارد دوره دستیاری جراحی (Residency) در دانشگاه شیراز شد و دوره دستیاری خود را از سال 1367 تا 1371 گذراند. به دلیل شناخت اساتید از ایشان از همان سال 1371 به عنوان عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز منصوب شدند

دکتر علی منافی جراح پلاستیک و زیبایی
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa_IRفارسی
تماس با پزشک